top of page

Табір “Холодноярська Республіка” плекає юних патріотів України

Софія Комінко (Ванкувер – Отава – Черкащина)

В селі Леськи на Черкащині, дитячий патріотичний табір “Холодноярська Республіка” успішно розпочав свій літній сезон.

Вже друге літо поспіль, організатори та вихователі табору, вітають школярів віком від 7-14 років. Їхня мета—ознайомити дітей з традиціями та історією батьківщини та привчити любов до рідного краю. Незважаючи на досить коротку тривалість їхньої діяльності, директор табору, Іван Мороз та його дружина, Ірина, вже позитивно вплинули на свою околицю.

Діти табору на екскурсії в історичному місті Чигирин

Діти табору на екскурсії в історичному місті Чигирин


До табору приїжджають діти з центральної і південної України, а також діти зі сходу, які нещодавно стали переселенцями через військовий конфлікт на Донбасі.

Разом, маленькі патріоти промовляють гасло табору та гордо співають гімн України. Вихователі запевняють, що діти різниці між собою не роблять і всі стараються розмовляти українською мовою.

XolodYar1

Старші вихователі табору


Також, до дітей приїжджають митці,  історики, громадські діячі та інші гості, які  проводять просвітні заходи та майстер-класи.

Цікавою та повчальною щоденною програмою займається компетентна команда вихователів. Один зі старших вихователей, український поет Олексій Юрін—переможець Черкаського обласного конкурсу поезії в 2010-го року.

З його ініціативи, діти із Слов’янська, Луганська, Донецька, Горлівки та Криму зазняли відео-прочитання вірша “Ми переможемо” який написав Пан Юрін.


Об’єднання дітей сходу і півдня, в тривожний час для України, в перш за все дає дітям змогу зрозуміти, що конфлікт насамперед є політичним.

А табір “Холодноярська Республіка” вселяє надію, що з часом всі українці будуть відчувати єдність та перемогу над тими, що стараються нас поділити.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page