top of page

Майстер клас по випіканню пасок та писанкарству  у Нью Вестмінстері [ВІДЕО]

Ярина Гумен (Суррей)

З приходом весни, коли починаєш вловлювати перші нотки запаху нарцисів, кожен з нас асоціює цю мить із наближенням найбільшого християнського свята – Великодня. Пам’ятаємо з дитинства, як у цей передсвятковий період наші мами та бабусі починали пекти паски та втілювати різноманітні образи у розписі писанок та крашанок.


2

Незабуваючі та підтримуючи українські традиції, колектив Holy Eucharist Ukrainian Catholic Cathedral, що знаходиться у New Westminster, ВС, провів яскравий майстер-клас по розписі писанок та приготуванні пасок для наших найменших українців та україночок.


1

Подія видалась настільки захопливою, що дорослі не могли залишатись осторонь і теж активно долучались до праці. Впевнена, що в ці миті кожен відчув себе безтурботною дитиною і поринув у далекі спогади, до свого рідного дому. Дуже добре, що наші діти теж можуть  це відчути і перейнятись духом Великоднього свята.


5

Захід почався з приготування пaсок. Кожна дитина отримала шматочок запашного тіста для формування основи у спеціальній формі.  Також нам показали, як можна оздобити нашу пасочку. Рука об руку і всі старання виливаються у маленькі шедеври!

4

Неймовірна і весела атмсфера згодом почала наповнюватись запахом воску і маленькі майстри та їх батьки почали творити свої особливі писанки.

6

На завершення свята кожній дитині вручили її вже спечену пасочку. Неймовірний блиск в очах і радісні усмішки отримали батьки в цей день від своїх дітей!


8

Паски вийшли дуже пухкі і смачні. Запрошуємо всіх бажаючих приєднуватися наступного року!


0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page