top of page

Червоні прапори у Чернігові не висітимуть!

Валерій Шевчук (Ванкувер)

Хто сказав, що пресу краще не читати бо там один негатив? До вашої уваги хороші новини з України, ось яку інформацію ми отримали від Олександра Ясенчука з Чернігова:

30 березня, чергова сесія чернігівської міської Ради не підтримала внесення до порядку денного питання щодо вивішування червоного прапора так званого «прапора Перемоги» на будівлях державних установ у Чернігові, 09 травня 2012р. “ЗА” цю пропозицію набралось тільки 13 із 26  необхідних голосів для прийняття рішення.

Коментує депутат чернігівської міської ради Костянтин Іванов:

-«Комуністи хитро виписали проект рішення з цього питання, у п.1. пишуть – “….вивішувати копії прапора Перемоги ЩОРІЧНО 09 травня, ПЕРЕД адміністративними будинками міської ради, управлінь міської ради, комунальних підприємств та установ, загальноосвітніх закладів м.Чернігова…”.

А у п.2 ідуть далі, “…рекомендувати підприємствам, установам, організаціям, навчальним закладам, які розташовані на території м.Чернігова, в святкові дні 09 травня та 21 вересня (день звільнення Чернігова) ВИВІШУВАТИ копії прапора Перемоги”. На заваді став юридичний висновок міськради, у якому чітко виписано про неконституційність використання цієї символіки у запропонованому комуністами вигляді.

Перетворювати, по команді їх московських керманичів, день Перемоги у день ссср-а, чи день кпсс-а не дамо комунякам і надалі!”

Треба зауважити, що це неабияка перемога патріотичних сил Чернігова. Тим, хто ніколи не був у цьому старовинному місті якому більше 1300 років хочу сказати що місто було зрусифіковане не менше Харкова чи Одеси.

На берегах Десни за радянської влади полюбляли оселятись відставні військові неукраїнського походження, завозились робітники з Росії на місцеві підприємства і це оскладнювало демографічну ситуацію. Незалежність застала тихе поліське місто майже без українських шкіл і тому так приємно усвідомлювати кожний крок на шляху національного відродження.

Одним з таких кроків було встановлення пам’ятнику Іванові Мазепі в історичні частині міста при попередній владі.

Пам’ятник гетьману Івану Мазепі в Чернігові

А що до вивішування червоних прапорів, то згадаймо до чого це привело минулого року у Львові.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page