top of page

Хто такий account manager або personal banker

Ірина Рудавська, спеціаліст з іпотечного кредитування та нерухомості (Ванкувер)

Хто такий account manager або personal banker? Хочу трохи розповісти про саму позицію account manager  або personal banker. Ця позиція – наріжний камінь у кар’єрі банкіра Канади. Account manager займається відкриттям банківських рахунків, кредитних карток, кредитних ліній і навіть іпотечним кредитуванням. У цей же час він активно займається інвестиціями – у нього є ліцензія на продаж mutual funds. Тобто у нього повинні бути базові знання щодо інвестування як у фінансові фонди, так і в звичайні інвестиційні рахунки. Він ознайомлюється з усім спектром основних фінансових продуктів в Канаді і має можливість застосовувати ці знання в майбутньому. Мінус цієї професії в тому, що вона не дає можливості спеціалізації в якійсь одній сфері.

У 2005 році у мене було два можливих вектора руху – займатися інвестуванням або кредитними продуктами, а саме іпотечним кредитуванням. Будучи сама іммігрантом, для мене вибір був очевидний. Адже незважаючи на те, що інвестиції дуже цікава тема, для новоприбулих в нову країну в першу чергу потрібно вирішити базові питання – і один з них придбання житла. Тому з 2005 року я почала працювати фахівцем з іпотечного кредитування (mortgage specialist) в Роял Банку.


Bank

Завдяки досвіду роботи в банку і знайомству з багатьма банківськими продуктами, мені простіше виявити і запропонувати більш гнучкі рішення з приводу іпотеки. Часто клієнти впевнені, що банки не можуть запропонувати такі ж низькі процентні ставки, як брокери. Це не зовсім так. Вірніше, років 10 тому дійсно у брокерів був доступ до процентних ставок, які було складно отримати через банк. Але з того часу спливло багато води. Зараз все частіше Роял Банк пропонує такі ж (а іноді і кращі!) процентні ставки, як і звичайний мортегдж брокер – і на додаток до цього цілий спектр послуг , які складно отримати через маленьку брокерську конторку. Але як не дивно, процентні ставки – це не все, що слід розглядати при отриманні іпотеки. Вас повинні цікавити питання по прискореному погашенню кредитів, за штрафними санкціями, які Ви будете виплачувати на момент розриву контракту і т.д. Дуже важливо знати мету покупки нерухомості, Вашу фінансову ситуацію, бажання і потреби (які зазвичай не співпадають) і знайти найкраще рішення.


bank services

Я намагаюся кожен раз знайти оптимальний варіант, я розглядаю Вашу ситуацію в комплексі. Так як іноді можна знайти нетривіальне рішення, яке допоможе Вам зберегти набагато більше, ніж просто хороша відсоткова ставка.

Величезний плюс роботи мортгдеж фахівцем версус мортегдж брокер в тому, що в Роял Банку вже склався якийсь рівень довіри до мене як до фахівця. Якщо я не згодна з рішенням банку, я завжди можу зателефонувати віце президенту банку і оскаржити рішення. Також у мене є доступ безпосередньо до менеджерів страхових компаній (CMHC and Genworth) які можуть спілкуватися зі мною безпосередньо по конкретній ситуації. Враховуючи що у мене багато клієнтів з короткою кредитною історією, підприємців, новоприбулих, інвесторів – тобто всіх тих кому потрібні креативні рішення, це дуже допомагає в отриманні схвалення на іпотеку.

Якщо ж я не зможу отримати схвалення від Роял Банку на отримання іпотеки, або нам потрібно отримати приватні гроші, через моїх партнерів у мене є доступ до всіх основних кредитним товариствам (credit unions) as well as до приватних кредитних організацій і кредиторам.

Будучи в Канаді вже стільки років, я глибоко переконана, що інвестиція в нерухомість – це найкраще, що Ви можете зробити. Часто ми називаємо іпотеку forced savings – так як незважаючи ні на що, Ви погашаєте значну суму в тіло кредиту і, хочете Ви цього чи ні , рано чи пізно Ви її виплатите. Нехай навіть і через 20 років. Всього доброго і бажаю всім прийняття правильних фінансових рішень у своєму житті!

Зконтактувати з Іриною Рудавською та отримати професійну консультацію з банківських питань  можна перейшовши за цим посиланням

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page