top of page

Фестиваль українських колядок у Ванкувері

Ірина Широка (Ванкувер)

18го грудня, у Ванкувері з величезним успіхом пройшов щорічний український фестиваль колядок. В ньому прийняли участь організатори свята – хор «Світанок», Корейський Католицький церковний хор та незалежна співачка Памела Морган. На фестивалі зібрались поціновувачі як українських, так і канадських колядок.


Українські колядники у Ванкувері

Хор «Світанок» продовжує цю традицію протягом останніх десяти років. Історія музичного колективу сягає своїм корінням до 1989. Протягом цих років Світанок підтримував українські традиції, відтворюючи їх у піснях. З відданістю і сумлінням він продовжує розповсюджувати хорову музику для українських і неукраїнських громад Ванкуверу і всієї провінції зокрема.

На недільному вечорі приємно здивувала публіку відома на весь світ коляда Щедрик. Історія якої кличе нас в дохристиянський світ. Багато українських колядок несуть язичницькі мотиви, оспівуючи початок світу, вплив божества на природу і на господарство зокрема. Офіційно коляда Щедрик була написана українським композитором Миколою Леонтовичем в 1913, відколи і почала набирати світову популярність.


Українські колядники у Ванкувері

Ще одна композиція, яка привернула особливу увагу гостей, має німецьке походження і вважається найвідомішою колядою в світі. «Свята Ніч» – єдина різдвяна пісня, яка переведена на 44 мови і виконана більш ніж трьохсотьма артистами. На цьогорічному фестивалі коляда прозвучала на 4 різних мовах – англійській, українській, корейській і німецькій.

Хор Світанок висловлює велику подяку всім, хто прийшов і розділив радість передноворічного концерту. Музичний колектив бажає усім смачної куті, веселих свят, і нехай Різдвяна коляда принесе у кожен дім щастя і радості на весь рік. Христос Народився!

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page