top of page

Уряд Канади вирішив направити 500 спостерігачів на вибори в Україні

Конґрес Українців Канади, прес-реліз

Оттава, 10 серпня 2012 року

Конґрес Українців Канади та Українсько-Канадська Фундація вітають рішення уряду Канади надіслати 500 спостерігачів на вибори до Верховної Ради України восени разом з 75 довгостроковими спостерігачами (65 від КАНАДЕМ та 10 від ОБСЄ).

Вчора Уряд Канади оголосив, що Канада буде посилати близько 500 спостерігачів для моніторингу прийдешніх виборів до Верховної Ради України. Місія включає довгострокових (ДС) і короткострокових спостерігачів (КС) та буде організована КАНАДЕМом і ОБСЄ.

L-R: Stella Ambler MP Mississauga-South, Bob Dechert Parliamentary Secretary to Minister of Foreign Affairs, Paul Grod UCC President, Hon. Jason Kenney, Orest Steciw LUC President, Lois Brow Parliamentary Secretary to Minister of International Cooperation, Ted Opitz MP Etobicoke-Centre


“Забезпечення вільних і чесних виборів є вкрай необхідно для розвитку України як демократичної держави і ми пишаємося тим, що канадські спостерігачі будуть слідкувати за цими виборами, заради забезпечення бажання українців”, заявив Президент КУК Павло Ґрод. “Конґрес Українців Канади з нетерпінням очікує тісної співпраці з Урядом Канади, щоб зробити цю місію спостереження успішною. Дана місія буде такою ж важливою для майбутнього становлення демократії і прав людини в Україні як й історична місія під час Президентських виборів 2004 року”.

Уряд вказав, що 65 довгострокових спостерігачів будуть відправлені за декілька тижнів, щоб канадські спостерігачі змогли оцінити цілість виборчої кампанії. Робота спостерігачів від КАНАДЕМ є в додаток до роботи Конґресу Українців Канади та Канадсько-Української Фундації.

Також очікується, що члени Парламенту Канади поїдуть до України для моніторингу виборів у жовтні. “Нам приємно бачити, що Прем’єр-міністр Канади Стівен Харперпідтримав українців відсилаючи велику місію спостерігачів на осінні парламентські вибори”, сказав Богдан Онищук, голова Канадсько-Української Фундації. “Українські канадці можуть допомогти змінити ситуацію і відіграти незамінну роль в найближчі місяці, домомагаючи визначити чи вибори в Україні можуть бути вільними і чесними”.

Канадські спостерігачі від КАНАДЕМ та КУК/КУФ здійснювали моніторнинг останніх декількох виборів в Україні. Всі великі політичні партії і уряд в Україні звернулися до Канади і її української громади з закликом продовжувати відігравати важливу роль незалежних, неупереджених міжнародних спостерігачів протягом жовтневих виборів до Парламенту.

2 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page