top of page

Український Ванкувер взяв участь у телемості присвяченому Дню Соборності України


Валерій Шевчук (Ванкувер)

По всій Україні патріотичні  та громадські організації проводили сьогодні ланцюги єдності присвячені до Дня Соборності України.  Мене розбудив телефонний дзвінок о 4:45 ранку  запрошенням прийняти участь  у телемості з приводу свята.

Не дивлячись на ранню годину  було дуже приємно побачити і почути моїх земляків з Чернігова: Олександра Ясенчука – координатора заходу,  Олега Головатенка – гол.редактора видання Високий Вал, Василя Чепурного – гол.редактора газети Сіверщина, Костянтина Іванова – голову Чернігівської Торгівельно Промислової Палати, депутата міської ради.

Було приємно познайомитись з Віктором Рогом, письменником з м.Суми, який до речі знайомий з нашим паном Петелицьким, та багатьма іншими чудовими людьми з якими, сподіваюсь, ще будем бачитись і чутись.   На зв’язку також був Харків та Дрогобич.

Піднімались цікаві теми українського державотворення, здобутків та недоліків 20 років  незалежності.  Лунали пісні, вірші та привітання зі святом з різних сторін.

Харків був представлений  такими поважними організаціями як Поступ, Народний Рух, Просвіта, Конгрес Українських Націоналістів. Приємно було бачити велику кількість молодих людей серед присутніх.  Одна з них, пані Олена, голова Харківської Просвіти розповіла що у Харкові відбулося два ланцюги: один біля пам”ятнику Шевченку а другий біля колонії, де утримується Юлія Тимошенко.

У  Чернігові, в свою чергу, люди зібрались кругом пам’ятника Богдану Хмельницькому: падав сильний сніг, але настрій у всіх був бадьорий.  Закликом заходу Олександр Ясенчук вибрав чудові слова Симона Петлюри: Держава понад партії, нація понад класи.

Також почув ще одні крилаті слова з Харкова: “Моя хата з краю – першим ворога стрічаю”. Як Харків так і Чернігів обидва є прикордонні міста.  Більше про події цього дня в Чернігові можна знайти на сторінках Високого Валу (www.svoboda.fm)

1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page