top of page

Україномовне телебачення в Канаді зазнало скорочень

Конґрес Українців Канади (КУК), прес-реліз

Торонто, 15 серпня 2012 року

Президент КУК Павло Ґрод, КУК Онтаріо Стефан Андрусяк і КУК Торонто Оксана Рева зустрілись з вищим керівництвом OMNIТелебачення для обговорення змін програмування українського телебачення на своєму каналі у зв’язку з невідновленням Світогляду.

“Українська громада дуже розчарована раптовим скасуванням без наради з україномовними програмами Світогляд та Об’єктив“, заявив президент Конґресу Українців Канади Павло Ґрод. “Світогляд був незмінним елементом в українській громаді більше 30-ти років. Я заохочую усіх членів українсько-канадської громади висловити свою точку зору компанії Rogers OMNI щодо даного скасування”.

Протягом переговорів під час зустрічі OMNI Телебачення висловили своє зобов’язання продовжувати показувати різноманітні голоса українських аудиторій та знову підтвердили власне рішення продовжувати передавати по телебаченню Контакт, а також шукати нові виробничі можливості.

“OMNI Телебачення має глибоко вкорінену історію з українськими аудиторіями Канади і пильно працюватиме з громадою у прийнятті незалежних виробничих пропозицій на нове україномовне шоу”, сказала Медлін Зиняк, Президент OMNIТелебачення. “Ми, також, готові допомогти громаді із збереженням телевізійних відеоматеріалів для майбутніх українських телевипусків або наукових досліджень”.

На даний момент, українське телепрограмування наявне в Онтаріо, Альберті та Британській Колумбії з доступом по Канаді через Bell Satellite TV.

КУК організовуватиме громадське засідання 16 серпня у Торонто, де зацікавлені сторони зможуть висловити свої думки та допомогти у розробці нових ідей для телепрограмування. Незабаром буде запущено онлайн обслідування на вебсайті КУК www.ucc.ca, де можна буде виразити свої думки щодо змісту та формату українського телерадіомовлення, друкованого та інтернет медіа.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page