top of page

Українець Стівен Полоз призначений головним банкіром Канади

Конґрес Українців Канади, медіа-реліз

Оттава – 15 травня, 2013

Stephen Poloz


Конґрес Українців Канади вітає Стівена Полоза з вступом на посаду Керуючого Банком Канади. Пан Полоз, канадський українець третього покоління з Ошави, прийме обов’язки від нинішнього керуючого банком Канади, Марка Карнея, 3 червня 2013 року.

“Українська громада Канади вітає пана Полоза з цим найбільш важливим та престижним призначенням,” – заявив Національний президент Конґресу Українців Канади Павло Ґрод. “Пан Полоз має бездоганний послужний список та досвід роботи в Банку Канади і ми впевнені, що свої функції як головного банкіра Канади він буде виконувати на відмінно.”

Банк Канади, як центральний канадський банк, відповідає за монетарну політику, виготовлення та розповсюдження канадських грошових знаків, створення стабільної та ефективної фінансової системи в Канаді, забезпечення ефективних та дієвих послуг з керування коштами для уряду Канади, надаючи послуги з управління коштами та адміністрування, а також консультації з питань державного боргу і валютних резервів.

До призначення керуючим банком Канади, з січня 2011, пан Полоз був президентом та Головним виконавчим директором у Export Development Canada (EDC). Раніше він обіймав посади віце-президента і головного економіста EDC та Старшого віце-президента з корпоративних відносин і головного економіста. До приходу в EDC, пан Полоз п’ять років працював BCA Research у Монтреалі та 14 років у Банку Канади.

Він працював як запрошений вчений у Міжнародному Валютному Фонді (МВФ) у Вашингтоні та в Аґентстві економічного планування в Токіо. Пан Полоз має ступінь доктора наук та магістра економіки Університету Західного Онтаріо, а також ступінь бакалавра з економіки (з відзнакою) Університету Квінз.

Панові Полозу 57 років, він разом з дружиною Валері проживає у Оттаві. У нього двоє дітей, Джессіка та Ніколас, і він вже дідусь.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page