top of page

СКУ: Вшануймо пам’ять жертв Голодомору

Світовий Конґрес Українців (СКУ), пресове повідомлення


Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає все міжнародне співтовариство гідно відзначити 24 листопада 2012 р. сумну 79-ту річницю Голодомору 1932-33 рр. та цим самим віддати належну шану невинним жертвам геноциду українського народу.

Незважаючи на намагання тоталітарного радянського режиму дезінформувати світ та вбити в людській пам’яті жахливі спогади, сьогодні правда про Голодомор стала надбанням світової громадськості. Беззаперечні докази, зроблені на основі архівних документів і досліджень учених, та спогади очевидців стали підставою для визнання Голодомору геноцидом українського народу 16-ма державами світу та для вшанування пам’яті жертв Голодомору такими високими міжнародними інституціями, як Організація Об’єднаних Націй, Європейський Парламент, ЮНЕСКО і ОБСЄ.

Продовжуючи свою довголітню працю у донесенні світу правди про Голодомор, СКУ закликає всіх українців ще раз осмислити ці жахливі сторінки нашої історії та й далі вести просвітницьку діяльність на цю тему, а також наполегливо працювати над визнанням Голодомору геноцидом українського народу якнайбільшим числом країн світу та над включенням цієї теми до навчальних програм.

У суботу, 24 листопада 2012 р., в День пам’яті жертв Голодомору, СКУ закликає:

всі українські церкви і громадські організації провести скорботні панахиди, мітинги та інші заходи, залучивши до участі як широку українську спільноту, так і представників владних структур, неурядових організацій і місцевих жителів та все міжнародне співтовариство:

  1. вшанувати жертви Голодомору хвилиною мовчання о 19:32 за місцевим часом;

  2. запалити в помешканнях свічки пам’яті та

  3. взяти участь у місцевих відзначеннях та пам’ятних службах.

Вічна пам’ять жертвам Голодомору-геноциду українського народу.

Україна пам’ятає – світ визнає!

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

Світовий Конґрес Українців

145 Evans Ave., Suite 207 Toronto, ON M8Z 5X8 Canada

Tel. (416) 323-3020 Fax (416) 323-3250 e-mail: congress@look.ca

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page