top of page

Президент Порошенко обговорив з керівниками СКУ та КУК подальші дії з відстоювання інтересів України

Президент Петро Порошенко провів зустріч з керівництвом Світового конгресу українців – президентом Євгеном Чолієм та генеральним секретарем Стефаном Романівим, а також президентом Конгресу Українців Канади Павлом Ґродом.

Президент України  Порошенко вітає Голову  Конгресу Українців Канади Павла Грода

Президент України Порошенко вітає Голову Конгресу Українців Канади Павла Грода


Глава держави відзначив, що Світовий конгрес українців є потужною силою відстоювання інтересів України в світі. «Приємно, що ми надзвичайно ефективно координуємо наші зусилля в різних сферах», – сказав Президент, додавши, що особливо це стосується питань волонтерської допомоги військовим, в тому числі технічного оснащення українського війська.

Глава держави відзначив необхідність протидії російській пропаганді та донесення об’єктивної інформації про події в Україні. «Донесення правди до громадськості по всьому світу є надзвичайно важливою місією не лише українського Президента, МЗС, Уряду, українських громадських організацій, але і діаспори, думка якої зараз відіграє суттєву роль», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент ще раз наголосив на важливості для захисту України потужних Збройних Сил, єдності і солідарності українського народу всередині країни та у світі, а також – єдиної позиції на підтримку країни з боку світових партнерів. «Кожен день ми це маємо доводити і над цим працювати», – наголосив Президент. Так, Петро Порошенко позитивно оцінив результати Саміту «Великої сімки» щодо підтримки України, зокрема відзначивши не лише позицію про необхідність дотримання Мінських домовленостей, а і стосовно незаконної анексії Криму.

Президент закликав Світовий конгрес українців посилити роль у відстоюванні інтересів України в питанні європейської перспективи, донесення інформації щодо проведених реформ, боротьби проти російської пропаганди та ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом країнами ЄС. Президент відзначив, що цей процес не є простою формальною процедурою, а важливим «політичним процесом, який демонструє визнання європейських прагнень українців».

Глава держави наголосив на важливості спрощення візового режиму для громадян України не лише з країнами ЄС, але Канадою, Австралією, Японією.

Президент особливо зазначив потребу в спеціалістах з психологічної допомоги військовим та демобілізованим. Глава держави повідомив, що дав доручення щодо реалізації ініціатив волонтерів, які використали іноземний досвід війни в Іраку і інших військових конфліктах.

У свою чергу президент СКУ Євген Чолій повідомив, що Світовий конгрес українців відкрив в Україні свою Місію для кращої координації дій. Створена Рада, куди входять представники української діаспори у 48 країнах світу.

Євген Чолій привітав Петра Порошенка з першою річницею президентства та подарував Главі держави ікону Святого Миколая. «Хочемо, щоб нашими спільними молитвами Святий Миколай подарував Вам і родині здоров’я, сили, витривалості, щоб Ви могли в ці дуже важкі часи захистити територіальну цілісність України, а також досягти того, щоб Україна дійсно стала впевненою, незалежною, територіально цілісною, демократичною європейською державою», – наголосив він.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page