top of page

Не хлібом єдиним: книги для Юрія Луценка, політв'язня влади Партії Регіонів від Суспільної Служ


Ірина Луценко – кандидат від об”єднаної опозиції

Олександр Ясенчук (Чернігів)

В Чернігові, проїздом на Менщину, перебувала пані Ірина Луценко, дружина політичного в’язня Юрія Луценка та  кандидат у депутати від об’єднаної опозиції.

Разом з депутатами Верховної Ради Валерієм Дубілем та Романом Ткачем, депутатом Чернігівради В’ячеславом Лебідем пані Ірина відвідала КМЦ  ”Інтермеццо”, де їй було вручено від Чернігівської організації Суспільної Служби України комплект книг, підібраних за сприяння кандидата в депутати по виборчому округу № 206 Володимира Поліщука,  для бібліотеки Макошинської виправної колонії, де незаконно ув’язнено одного з опозиційних лідерів — Юрія Луценка.

– У свій час, коли Юрій Луценко почувався дуже погано, після виснажливого голодування, – поділилася пані Ірина, – він попрохав мене принести вірші Ліни Костенко, що я і зробила. Це була найкраща підтримка.

Гості було подаровано традіційний український родинний оберіг — Дідух, з побажаннями зустріти Новій рік з чоловіком  у теплому сімейному колі.

На закінчення зустрічі пані Ірина побажала успіху в громадській роботі голові Чернігівської міської організації ССУ Тетяні Жогалко,  подякувала за щиру підтримку у ці непрості часи і перемогти національно-демократичній опозиції на виборах 28 жовтня.

Цього дня в Ірини Луценко було ще три зустрічі з виборцями.

Фото: Олександр Бондарєв

P. S. Нагадаєм, що Європейський суд визнав щонайменше сім порушень Європейської конвенції, з них — шість різних порушень права на свободу та особисту недоторканність (двічі п. 1 статті 5 та п. 3 статті 5, а також п.2 і п. 4 статті 5) та застосування норм КПК про позбавлення волі з іншими, не передбаченими КПК, цілями при ухваленні рішення про взяття під варту та при подальшому триманні під вартою (стаття 18). Держава повинна виплатити Юрієві Луценку компенсацію в розмірі 15 тис. євро.

Через 4 дні українці мають можливість замінити владу, яка ігнорує не тільки Європейську конвенцію, а й елементарні норми людської моралі, що відкидає Україну в ганебний список країн зі злочинними порушеннями прав людини.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page