top of page

Канадці відзначають 79-ті роковини геноциду в Україні

Конґрес Українців Канади, прес-реліз

Торонто, 20 листопада 2012 р.

“Голод в Україні – це був нечуваний злочин століття про який ніхто не знає.”  Історик Джеймс Мейс


З 19 по 25 листопада 2012 року впродовж Всеканадського тижня відмічення Голодомору канадці відзначають 79-ті роковини Голодомору пам’ятними заходами, проведення яких заплановано по всій країні.

Численні лекції, перегляд фільмів, розповіді людей, які пережили Голодомор та інші пам’ятні заходи сприятимуть поінформованості щодо цього геноциду українського народу.

Чорні прапори, встановлені по деяких містах країни у видних місцях – це свідчення вшанування пам’яті про мільйони дітей, жінок і чоловіків, які стали жертвами безжалісної політики геноциду радянського режиму.

Канадсько-українська парламентська група дружби є спонсором Урочистої церемонії, яка має відбутись 22 листопада в столиці країни.

Канадські школи відмічуватимуть День Пам’яті у п’ятницю, 23 листопада.

Субота, 24 листопада – Міжнародний День Пам’яті про Голодомор та Національний День Пам’яті про Голодомор, законодавчо утверджений урядом Канади. Канадці вшанують пам’ять жертв хвилиною мовчання о 19:32 год. (7:32 p.m.) і запалять свічки пам’яті у своїх домівках. У неділю, 25 листопада, по всій країні відправлятимуться панахиди у церквах.

За повним списком заходів по всій Канаді, що присвячені вшануванню 79 річниці Голодомору, відвідайте інтернет-сторінку: Голодомор 2012

Відкриймо світові правду про Голодомор!

 Україна пам’ятає – світ визнає!

ВІД РЕДАКЦІЇ: Запрошуємо усіх читачів вшанувати пам’ять мільйонів невинних жертв геноциду українців в суботу, 24 листопада на офіційному заході, що відбудеться при Церкві Св. Петра і Павла у Нью-Вестмінстері. Початок об 11 годині. Більше деталей читайте в офіційному оголошенні. 

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page