top of page

Канадська опозиція вимагає відключити Росію від SWIFT

29 січня, 2015 – Отава

Justin Trudeau

Justin Trudeau – www.cbc.ca


Ліберальна партія Канади на чолі з Джастіном Трюдо випустила офіційне звернення в зв’язку з погіршенням ситуації на Сході України.

«Озброєні та очолювані Росією сили порушили перемир’я та завдали удару по м. Маріуполь. Неможливо заперечувати, що це сталось за підтримки Росії, в той час як президент Путін продовжує ставити під сумнів суверенітет України.

Ми повинні надіслати чіткі сигнали, що продовження агресії та неповаги до суверенітету України буде мати подальші, серйозні економічні наслідки.

Зокрема, ми закликаємо уряд Канади додати до списку осіб, на яких поширюються санкції, також двох впливових бізнесменів: Ігор Сечин, голова компанії Роснефть, та Сергей Чемезов, директор Ростех. Обидва бізнесмени близькі до президента Путіна та знаходяться в санкційному списку США. Канада має без зволікань порушити справи проти цих людей.

Уряд Канади разом з союзниками мають розглянути можливість відключення деяких російських банків від системи SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication).

Як ми закликали й раніше, Канада має надати броньовані автомобілі для спостерігачів ОБСЄ, які виконують небезпечну роботу зі спостереження за бойовими діями на Сході України.

В якості продовження довгострокової підтримки України, Канада має сприяти уряду України в розбудові й підсиленні інститутів демократії, що заклало б солідне підґрунтя для стабільності.

Уряд Канади має скликати термінову нараду країн-членів НАТО, щоб вирішити питання подальших кроків в зв’язку з ескалацією російської агресії в Україні.»

З оригіналом повідомлення Ви можете ознайомитись тут: http://www.liberal.ca/liberal-party-of-canada-statement-on-the-situation-in-ukraine/

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page