top of page

З Ванкувера до України: Жовто-Блакитна Лінія Життя

Жовто-Блакитна Лінія Життя – неприбуткова волонтерська ініціатива української громади Ванкувера. Наша мета – сприяти збереженню життів українських солдат та добровольців у зоні бойових дій на Сході України. Завдяки внескам місцевих українців та їх небайдужих друзів ми закуповуємо та пересилаємо в Україну засоби, необхідні для швидкої зупинки кровотечі, обробки опіків та ран різного ступеня складності, попередження гіпотермії, очищення питної води, тощо.


LineOfLife2

Ініціатива була започаткована наприкінці липня 2014 року, а вже на 6 серпня завдяки нашій український громадi та друзям було зібрано $1010.00. На ці кошти було закуплено кровоспинний медичний засiб CELOX, джути САТ, ізраїльські перев’язочні пакети. Про перший пакунок і його шлях з Ванкувера на фронт 5 Каналом було знятo і показано в ефірі телесюжет.

Допомога з Ванкувера прибула до України

Допомога з Ванкувера прибула до України


Загалом, за півтора місяці від початку цієї доброчинної ініціативи Ванкуверськa громадa зібрала близько 4 тисяч доларів. В Україну вже відправлено 2 посилки з вкрай необхідними для поранених медичними засобами, серед яких 20 упаковок CELOX, 34 джгута, САТ, 45 ізраїльських перев’язочних пакетів, 4 індивідуальні фільтри для очистки питної води. Hаші співвітчизники допомагають не лише коштами, але й безпосередньо медичними засобами. Так, нещодавно ми отримали Целокс від одного з членів української громади.


Ato6

Повна прозорість та контроль за використанням коштів та надісланих речей – це один із наших найважливіших пріоритетів. Інформація про отримані та потрачені кошти, звіти про закуплені та надіслані матеріали, фото, чеки та ін. регулярно публікуються на сторінці проекту у Фейсбук, а також у спільноті “Українці у Ванкувері“.

Кровоспинні засоби готуються до  відправки в зону АТО

Кровоспинні засоби готуються до відправки в зону АТО


Ми працюємо адресно з волонтерами з різних областей України, які доправляють нашу медичну допомогу на передову. Медичні засоби з Ванкувера вже прибули до Львова, Києва та Миколаєва. Бійці “Айдару” отримали Целох, джути САТ, ізраїльськi перев’язочнi пакети. До Миколаївської 79-ї Аеромобільної Бригади (Частина А0224) було доправлено джути САТ, ізраїльськi перев’язочнi пакети, CELOX, та фільтри для очистки питної води. Ваша допомога – це більше 100 потенційно збережених життів! Найщиріша подяка усім небайдужим!

Ato2

Ще один вантаж доставлено українським бійцям


Волонтери, що працюють з нашими бійцями на передовій, кажуть що є велика потреба у кровоспинних засобах для поранених – адже при тих масштабах бойових дій, які ведуться на Сході, медикаменти використовуються дуже швидко. Крім того, вкрай необхідні засоби для обробки опіків різного ступеня складності та для попередження гіпотермії у важкопоранених.

Зважаючи на нагальні медичні потреби наших бійців, ми і далі плануємо продовжувати постачати медичну допомогу на фронт. Кожен, хто хотів би допомогти нашим солдатам через Жовто-Блакитну Лінію Життя може це зробити двома шляхами:

1) індивідуально – закуповуючи медичні засоби на власні кошти. У цьому випадку наші волонтери з задоволенням посприяють Вам з пересилкою Вашої допомоги;

2) централізовано – вносячи кошти на закупівлю мед. засобів. Наші волонтери моніторять медичні потреби українських бійців та північно-американський ринок медичних засобів, здійснюють цільові закупівлі більших партій мед. засобів за нижчими цінами, відповідно до вимог Міністерства Охорони Здоров’я України запезпечують кожен засіб інструкцією на українській мові, відправляють медикаменти адресно на передову, на регулярній основі звітують перед громадою.

Зібрані кошти витрачаються лише на централізовану закупівлю та пересилку.

Щира подяка всім, хто вже долучився або планує долучитися до ініціативи Жовто-Блакитна Лінія Життя! Разом переможемо!

Зробити свій внесок можна також онлайн, через систему електронних платежів PayPal:

Donate Now

За більш детальною інформацією звертайтеся до наших волонтерів:

Світлана Бесага (778-317-0676), Алекс Л. (604-374-3082), Наталя Яцкевич (778-899-8048) або пишіть редакції УВ: info@ukrainianvancouver.com

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page