top of page

Жовто-блакитна лінія життя з Ванкуверу

В середині спекотного ванкуверського літа групою однодумців була створена Жовто-блакитна лінія життя з метою допомагати українцям, які захищають свою землю в Україні. Активісти об’єдналися пошуку можливостей та нагод купувати та пересилати потрібні речі, ліки та техніку.

lineoflife

Допомога на фронт з Ванкуверу


Головним правилом проекту стало дотримання всіх можливих засобів для прозорого висвітлення всіх етапів: від збору грошей, закупки, пересилання або перевозки, і до отримання воїнами або лікарями допомоги з Ванкувера. Прозорість та відкритість цілого процесу від початку і до кінцевої точки!

Допомога на фронт з Ванкувера

Допомога на фронт з Ванкувера


Було вирішено не співпрацювати з багато чисельними новоствореними фондами, а шукати воюючих друзів та родичів членів місцевої громади і направляти адресну допомогу, персонально, «точково», намагаючись задовольнити потреби воїнів напряму, без посередників.

За три з половиною місяці робота Лінії Життя ще жодного разу допомога не направлялася в одне й те саме місце одним й тим самим людям! Це красномовно говорить про  відкритість, доступність проекту та намагання задіяти всю громаду у співпрацю.

Ще одним правилом роботи стало не давати гроші потребуючим, а закупляти товари. І обов’язковою умовою отримання допомоги від проекту стало надання фото – та відео-звітів.

Тепловізор

Тепловізор


В рамках проекту були проведені кілька фандрейзінгів (наприклад, разом із гуртом “Нова Хвиля” концерт на підтримку української армії, разом із церковною громадою благодійний пікнік), результатом яких стало можливим купувати ліки, техніку, амуніцію, термобілизну і т.д.

Зібрані кошти були направлені на покупку медичних засобів різних категорій: кровозупинних  («Целокс»), ізраїльських джгутів,  бандажів, проти опікових, протизапальних, антибіотиків, проти застудних, тощо.

Про роботу Лінії Життя був знятий телерепортаж «5» каналом в Україні.

Допомога на фронт

Допомога на фронт


За допомогою активістів Жовто-блакитної лінії життя члени інтернаціональної громади Ванкувера передавали на фронт рації, фільтри для води, енергетичні гелі, одяг, біноклі, захисні окуляри, важливі інструменти, ліки.

Зараз ведеться робота по покупці дистанційно в Україні тепловізора. По успішному закінченню ми обов’язково поділимося з нашими читачами результатами і розкажемо більше цікавих подробиць.

Готується великий Вечір української культури, збір від якого піде в зону АТО у вигляді такої очікуваної, необхідної помочі.

За роботою Жовто-блакитної лінії життя Ви можете слідкувати на відкритій сторінці у фейсбуці: https://www.facebook.com/events/1449660948631633

Більше деталей, контакти волонтерів, а також посилання на благодійний рахунок організації можна знайти у статті тут.

(c) Український Ванкувер

1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page