top of page

Делегація української громади зустрічається з новим міністром Громадянства та Імміграції Канади

Конґресу Українців Канади, медіа-реліз

17 вересня 2013 р., Aджакс

Представники Конґресу Українців Канади (КУК) зустрілися в Торонто з міністром Громадянства та імміграції, вельмишановним Крис Александер (the Honourable Chris Alexander, PC, MP), членом консервативної партії уряду Канади, для обговорення питань, що становлять інтерес для українсько-канадської громади.


До складу делегації ввішли: президент Конґресу Українців Канади Павло Ґрод, співголова Імміграційного комітету Конґресу Євген Дувалко та виконавчий директор КУІС Людмила Колесніченко.

На початку дискусії президент Павло Ґрод виділив ряд областей, важливих для українсько-канадської громади, в тому числі питання відносин між Канадою та Україною, політично мотивованого і виборчого правосуддя, підтримки економічного розвитку України, її громадянського суспільства і, зокрема, підтримки підписання договору про співробітництво між Україною та ЄС на саміті Східного партнерства, що відбувається у Вільнюсі. “Тому ми заохочуємо уряд Канади продовжувати робити подання до лідерів Європейського союзу (ЄС) із закликом до прискорення євроінтеграції України, — заявив Ґрод. — Зокрема, уряд Канади має можливість взяти на себе провідну роль у переконанні провідників ЄС підписати договір про співробітництво між Україною та ЄС”.

Ґрод відзначив роль Канади у вживанні заходів зі скорочення торгівлі людьми і наданні допомоги жертвам, які часто стають об’єктами організованої злочинності та сексуальної експлуатації.

Крім того, Ґрод підняв питання, пов’язані з імміграцією, такі як підвищення рівня імміграції з України, зміни мовних вимог, які є перешкодою для багатьох робітників і іммігрантів з України, і спрощення візового режиму для українських громадян, що приїжджають до Канади. Всі ці питання мають велике значення для українсько-канадської громади і були включені в доповідь, зроблену в цей день.

“Міністр здається відкритим для більшої імміграції з України, але вона повинна бути в контексті поточних імміграційних програм”, — заявив співголова комітету КУК з Імміграції та переселення Євген Дувалко. — Це створює перешкоду і нагоду для комітету КУК з Імміграції та переселення довідатися, як громада може бути агентом для створення максимальних можливостей для українців іммігрувати до Канади”.

Серед інших питань, піднятих делегацією Конґресу, була позиція КУК щодо політики денатуралізації і депортації, возз’єднання сім’ї, а також питання відповідного представлення Голодомору і Перших національних операцій по інтернуванню у Канадському музеї з прав людини у Вінніпезі.

Міністр уважно вислухав позиції Конґресу. Він зазначив, що багато з цих питань є питаннями його особистого інтересу.

Павло Ґрод скористався можливістю, щоб запросити міністра взяти участь у XXIV Трирічному Конґресі Українців Канади, який проходитиме в Торонто 8-10 листопада ц.р., і сподівається на продовження цього позитивного діалогу.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page