top of page

Голову комітету КУК, Валентину Курилів, призначено директором новоствореного дослідно-освітнього кон

Конґрес Українців Канади, медіа-реліз

13 березня, 2013 – Оттава


Конґрес Українців Канади вітає пані Валентину Курилів, голову Комітету Конґресу Українців Канади (КУК) з призначенням на посаду директора новоствореного дослідно-освітнього консорціуму із вивчення Голодомору (ДОКВГ).

Ms. Valentina Kuryliw


Мандат (Обов’язок)  ДОКВГ включає в себе дослідження, вивчення, публікацію та розповсюдження інформації про Голодомор 1932-1933 в Україні, що сприяє отриманню широкого визнання українського досвіду в суспільстві в цілому і представленню його у викладанні історії та геноциду. ДОКВГ буде опиратися на можливості підрозділів КІУС і залучати педагогів, вчених і навчальні заклади Заходу та України.

“Відданість, з якою пані Курилів готувала, виконувала та розповсюджувала навчальні матеріали про Голодомор та інтернування українців у Канаді під час І Світової війни, глибоко вплинула на те, як українська громада зображена в наших школах.” – заявив національний президент КУК, Павло Ґрод. “Очолена Валентиною діяльність за правдиву історію України є щирою, і без її важкої праці вивчення Голодомору у канадських школах залишилось би в тіні. Я хочу привітати пані Валентину з цим важливим призначенням.”

ДОКВГ звертатиметься до знань і досвіду пані Курилів для забезпечення навчальними матеріалами, підготовки та розповсюдження достовірних та доступних ресурсів про Голодомор для студентів, педагогів, шкіл, шкільних рад, міністерств та інших установ. Досвід Пані Курилів буде використаний для поточної інформаційно-пропагандистської діяльності на підтримку включення Голодомору в програми і навчальні плани.

Пані Курилів має більш, ніж 40-річний досвід роботи викладачем і завідувачем відділу в провінції Онтаріо. Більш як 16 років тому пані Курилів запровадила додаткові кваліфікаційні курси для вчителів історії України, які пропонують викладання історії з використанням навичок критичного мислення та інтерактивних методів. Пані Курилів є автором “Методики викладання історії” (“Methodology for Teaching History”), яка отримала рекомендацію від Міністерства освіти України (2008) для використання як навчальний посібник для підготовки викладачів в інститутах та університетах України.

З 2009 п. Курилів є головою Національного Комітету Конґресу Українців Канади з вивчення Голодомору. Окрім цього, пані Курилів проводила In-Service курси підготовки вчителів на теми Голодомору та Інтернування для професійних організацій та шкільних рад в Онтаріо і по всій Канаді.

Під керівництвом пані Курилів ДОКВГ слугуватиме сховищем для існуючих навчальних матеріалів, розміщуватиме матеріали на зручному для користувачів веб-сайті з можливістю передруковувати і поширювати ресурси, потрібні для  Мандату.

Канадський інститут українських студій (КІУС) оголосив про створення дослідно-освітнього консорціуму із вивчення Голодомору (ДОКВГ) в січні 2013 року. Створення ДОКВГ стало можливим завдяки щедрому дарунку від Фонду родини Темертей (Торонто) на суму $ 1.062.000.00.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page