top of page

Вибори Президента України 31.03.2019 р. для українських громадян у м. Ванкувері (оновлено)

Генеральне Консульство України у м. Едмонтон (Канада)

27 грудня 2018 року Центральною виборчою комісією України утворено закордонну виборчу дільницю №900125 при Генеральному консульстві України в Едмонтоні, яка буде розміщуватися за адресою: 9707 110 St Unit 327 NW Edmonton, AB T5K 3T4. Межі виборчої дільниці: провінції Альберта, Британська Колумбія, Саскачеван; території: Північно-західні, Юкон.

Шановні громадяни України, які бажають взяти участь у виборах Президента України (31 березня 2019 року), просимо уважно ознайомитися з інформацією щодо особливостей голосування на закордонних виборчих дільницях, у т.ч. в ГКУ в Едмонтоні, та відповідним алгоритмом дій.

ЯК МОЖНА ПРОГЛОСУВАТИ НА ВИБОРАХ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

(31 березня 2019 року)

Громадянин України, який проживає або перебуває в період підготовки та проведення виборів за межами України, реалізує своє право голосу на виборах на загальних підставах, незалежно від правових підстав перебування на території іноземної держави, а також перебування чи неперебування на консульському обліку в закордонній дипломатичній установі України.

Для того, щоб мати право проголосувати на закордонній виборчій дільниці при Генеральному консульстві України в Едмонтоні, необхідно:

  1. бути включеним до списку виборців на закордонній виборчій дільниці (відповідні заяви приймаються до 25 березня, у день голосування внесення нових виборців до списку неможливе!);

  2. особисто прибути на закордонну виборчу дільницю в день голосування;

  3. мати при собі дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Для включення до списку виборців на закордонній виборчій дільниці при Генеральному консульстві України в Едмонтоні у громадян України, які проживають або перебувають на території провінцій Альберта, Саскачеван, Британська Колумбія та на територіях Юкон, Нунавут і на Північно-Західні територіях, є 2 варіанти:

Варіант 1. Стати на консульський облік в Генеральному консульстві України Едмонтоні.

Для цього треба мати дійсний закордонний паспорт і PR картку або будь-яку візу (у т.ч. і «visitors» візу). Інформація і анкети на нашій веб-сторінці за посиланням https://edmonton.mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/services/accounting/temporary

Документи можна як подати особисто, так і надіслати поштою. Якщо документи надсилаються поштою, необхідно додати зворотній передплачений конверт (Canada post express mail envelope). Переваги цього варіанту:

  1. документи приймаються як особисто так і поштою;

  2. стати на облік можна вже зараз;

  3. усі, хто зареєструвався на облік до 19 березня включно будуть подані Генконсульством для включення до списку за відповідними формами. Окремо подавати заяву до дільничної виборчої комісії буде не потрібно.

Варіант 2. 

  1. Звернутися особисто починаючи з 12 березня і до 25 березня включно до дільничної виборчої комісії при ГКУ в Едмонтоні і подати заяву про зміну виборчої адреси. Такі заяву можуть бути подані у т.ч і громадянами, які не мають PR картки або візи, але мають дійсні українські закордонні паспорти.  Прийом звернень громадян про тимчасову зміну місця голосування

ВАЖЛИВО: Згідно із законодавством України такі заяви мають прийматися до 26 березня включно за Київським часом!!! Тобто, о 9.00 год. Ранку 26 березня за Едмонтонським часом Реєстр виборців вже буде закритий для внесення змін. Окрім цього просимо врахувати, що робота в автоматизованій інформаційно-телекомунікаційній системі «Державний реєстр виборців» має свою специфіку. Оскільки громадяни України, які подають заяви про включення до списків виборців на закордонних виборчих дільницях або про зміну виборчої адреси, як правило, зареєстровані в Україні та, відповідно, мають виборчу адресу в Україні, то по кожній такій заяві необхідно отримати погодження органу ведення Державного реєстру виборців за виборчою адресою заявника в Україні. Така процедура триває не менше доби. При цьому органи ведення Державного реєстру виборців в Україні працюють у визначені робочі години (за київським часом), як і в цілому автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система «Державний реєстр виборців» (не цілодобово). Оскільки списки виборців для усіх дільниць формуються централізовано Службою розпорядника Державного реєстру виборців, громадяни, які подали заяви в останній момент, до списків можуть не потрапити.

Тому просимо громадян України, які бажають взяти участь у виборах, здійснити необхідні дії ЗАВЧАСНО!

Важливо! Перед поданням заяви про включення до Реєстру або зміну виборчої адреси в Реєстрі необхідно попередньо перевірити своє включення до Реєстру та виборчу адресу. Дізнатися, чи включений громадянин до Реєстру, та перевірити, чи правильно вказано в Реєстрі його прізвище, ім’я, по батькові та виборчу адресу, можна за допомогою он-лайн сервісу «Особистий кабінет виборця» (https://www.drv.gov.ua/ords/f?p=111:LOGIN) на веб-сторінці «Державний реєстр виборців». Для цього потрібно зареєструватися в «Особистому кабінеті виборця» і зробити відповідний запит. Орієнтовно протягом однієї доби виборець отримує відомості щодо своїх даних у Реєстрі на електронну адресу, вказану при реєстрації.

Звертаємо увагу, що законодавством України не передбачено включення в список виборців у день голосування. У разі виникнення додаткових запитань, звертайтесь на електронну адресу ГКУ gc_cae@mfa.gov.ua або за телефоном +1(587)930-2290.

Детальна інформація тут https://canada.mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/elections2019

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page