top of page

Як українцям Ванкуверу проголосувати на виборах до Верховної Ради України – 2012

Чорноморець (Ванкувер)

28 жовтня відбудуться парламентські вибори до Верховної Ради. Небайдужі громадяни України у Британській Колумбії шукають можливості віддати свої голоси за кандидатів, які б на їх думку, могли змінити  ситуацію що склалася в Україні на краще.  З питанням,як це практично зробити УВ звернувся до почесного консула України у Ванкувері пана Любомира Гуцуляка.

Ось що він відповів: щоби прийняти участь у виборах, громадянинові України треба,  по-перше: стати на облік в Генеральному Консульстві у Торонто та зареєструватись у реєстрі виборців у тому самому місці, по-друге: свій голос можна віддати тільки за умови фізичної присутності у день та час виборів на одній з двох виборчих дільниць у Канаді – у консульстві в Торонто, або в посольстві в Оттаві.

УВ зателефонував до Генерального Консульства у Торонто. Спершу нам переслали прес-реліз стосовно питання виборів.

Відповідно наведеного документу, якщо хтось ще не зареєструвався, то зробити це можна до  5 жовтня не пізніше.  Будь-ласка, бажаючі перегляньте наведену інформацію та поквапляйтесь з відправкою ваших листів.  Як підкреслив Консул України у Торонто, пан Анатолій Олійник, заява про постанову на реєстр виборців  повинна мати повне ім’я, дату народження, адресу проживання в Україні та Канаді та копію першої сторінки паспорту.  Зареєструватись таки можливо по пошті за адресою:

2275 Lakeshore Blvd West, Suite 301

Toronto, ON, M8V 3Y3

А от на самі вибори 28 жовтня, як ми вже говорили, треба з”явитись особисто на виборчу дільницю № 900038 за  тією ж адресою Генерального Консульства:

Торонто, Лейкшор Бульвар Вест, буд. 2275, к. 301, М8V 3Y3.

 Дільниця відкрита з 8-ї ранку до 8-ї вечора за Торонтівським часом.

Таким чином голосування для пересічного ванкуверського українця стане щонайменше в півтисячі доларів за авіа-квиток туди й назад. Не на багато дешевше й для решти українських громадян Канади,за винятком мешканців Торонто та Оттави.

Переконаний:  якщо можливо безпечно перераховувати гроші електронно, то так саме електронно можливо  проводити і вибори.

За неофіційними даними українська демократія втрачає більше мільйона одиниць електорату зі свідомою громадянською позицією.  Мова йде про українських громадян за кордоном.  Цих людей не купиш за пайку, вони бачать як працюють демократичні процеси на Заході, тому існуюча українська влада зовсім не зацікавлена тут щось змінювати.  Вимагаймо.

1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page