top of page

Полюбляєте патріотичні пісні та фільми? Тоді слідчі ідуть до вас..

Віталій Кубацький (Ванкувер)

Здавалось би беззаконням і свавіллям у “правоохоронній” системі України уже мало кого можна здивувати. Вироки українських судів часто  є готовими анекдотами чи сюжетом для гумористів, як от недавнє офіційне рішення Летичівського районного суду (Хмельницька область), про те що 100 гривень: “випадково упали в руки міліціонерові” (благословенна Летичівська траса, де стогривневі купюри випадково падають прямо у руки даішникам!). Дарма що факт взяття хабара було чітко зафіксовано на відео і показано по телебаченню – суддям видніше, мабуть досвід із випадковим падінням купюр у них є неабиякий. Ну Бог з ними, із тими 100 гривнями, даішнику ж, як і Президенту, сім’ю треба годувати, не на зарплату ж йому жити.


Та далі стає уже не до сміху. Як стало відомо, 22 серпня в Івано-Франківську був затриманий координатор Громадського Руху Фонд-УПА Андрій Подільский (Всеукраїнська організація «Тризуб» імені Степана Бандери). І не за якесь там хуліганство, а по поважній статті – ч.1 ст. 300 Кримінального Кодексу України “Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості….”. Такими “насильницькими” творами виявились.. два диски з українськими піснями та фільмами (“Собор на крові”, “Немає почуття Батьківщини у тих, хто не знає її історії”, “Нескорений”, “Залізна сотня”, “Страчені світанки”, “Останній бункер”, “Голод 33”), книга Дмитра Яроша «Слово до побратимів..», 8 білих футболок із зображенням обличчя з червоною цяткою на лобі.

І понеслась хвиля обшуків з метою, цитуємо рішення суду, “відшукання та вилучення творів, що пропагують національну нетерпимість” – слідчі та експерти, чорні джипи, ескорт озброєних автоматами Калашникова та закутих в бронежилети міліціянтів, адже відшукали і вилучили не що небудь, а  як повідомляє очевидець журналіст Руслан Коцаба  “літературу, в якій в заголовку було слово «нація», наклейки з червоно-чорним прапором та тризубом…білі футболки, на яких не було жодних зображень.”


Ну що ж, тепер народ український може спати спокійно – усі твори “що пропагують культ насильства і жорстокості ”  знешкоджено, не даремно витрачено доблесними правоохоронцями наші тисячі гривень сплачених податків. Не ходитимуть тепер мирними вулицями фашисти у білих футболках, не лякатимуть чесний люд усілякими там патріотичними пісеньками та кінами. Благодать та Покращення на вулицях славного міста Івано-Франківська.

Тепер чекаємо повідомлення про нагороди та підвищення по службі безстрашних правоохоронців за знешкодження чергової “терористичної групи” українських буржуазних націоналістів, як це було у справі тризубівців-“сікачів Сталіна“.

А ви зберігаєте диски із патріотичними піснями та фільмами? Може ще й футболки із зображеннями індусів із цятками на лобі у вас є? Краще добровільно здати їх міліції, від гріха подалі –  а то завтра слідчі прийдуть до вас.

У підготовці статті використані відеоматеріали телеканалу “Інтер” та журналіста Руслана Коцаби (Івано-Франківськ).

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page