top of page

Лет до вершин – Knox Mountain Hillclimb 2012

Мірко Петрів (Ванкувер)

Щороку підчас святкувань Дня Вікторії, в містечку Келовна у Бритійській Колумбії відбуваються змагання з автомпорту знані як Knox Mountain Hillclimb. Кілька десятків автомобілів різних класифікацій бере участь у цьому змаганні, суть якого полягає в тому, щоб як найшвидше заїхати по асфальтовій серпантинній дорозі на саму верхівку гори Нокс. Цього року це уже 55-тий рік цього змагання.


Торік українець Ярослав Петрів показав свої здібності в гоночному авті класу Формула Форд 1600, не лише взявши перше місце в цій класифікації, але й встановивши новий рекорд для таких машин (таблиця резултатів 2011 ). До того часу рекорд належав гонщику міжнародної слави Kees Nierop.

Цього року змагання відбувалися 19 та 20-го травня. Ярослав знов показав що йому нема рівні. Він не лише взяв перше місце з поміж машин Формула Форд 1600, але й встановив новий рекорд, побивши торічний на 1,6 секунд ( таблиця резултатів 2012 ).

Але як же це все справді виглядає? Запрошуємо читачів за віртуальне кермо у відео цьогорічного рекордного лету до вершин: Лет до вершин

18 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page