top of page

Кунг Гей Фет Чой


Змія у ставку Чайна-Тауна, Сунь Ян Сет парк

Чорноморець (Ванкувер)

Кунг Гей Фет Чой, таке вітання в ці дні чуєш скрізь у Ванкувері.  На кантоніз-мові це є побажання заможності у Новому Році, який щойно наступив.  Зі вчорашнього дня мудра та елегантна Змія стала символом року.  Святкування будуть продовжуватись цілий тиждень і завершаться наступної неділі святковим парадом у Чайна-Тауні.

Так само як і ми на Різдво, китайці мають свої вікові традиції пов’язані зі святкуванням Нового Року за місячним календарем.  Деякі страви готуються тільки в цю пору року, тому не пропустіть нагоди поласуватись екзотичними делікатесами – завітайте за цим до  ТHТ ( мережа китайських супермаркетів в Канаді) або до одного з безлічі ресторанів з червоно-золотими ліхтариками.


Нью Таун Бейкері на вулиці Пендер завжди повна відвідувачів

 Назагал китайці у Ванкувері – народ дуже привітний, а під час Нового Року це виявляється ще більше, тільки не забутьте магічну фразу: Кунг Гей Фет Чой.

Який ресторан вибрати – дуже просто: той який повний людей. Спитайте в офіціантки поради що замовити. Їжте патичками а не виделкою – так смачніше.  Майте на увазі, що більшість ресторанів у Чайна Тауні приймає тільки готівку, але ціни там досить помірковані.

Ванкувер без сумніву забов’язаний азійському населенню за частину свого шарму.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page