top of page

Вєрка Сердючка знов у Ванкувері


Чорноморець (Ванкувер)

В п’ятницю ввечері (13 січня) у River Rock Casino, що у Річмонді, відбувся ювілейний концерт гурту Андрія Данилка.  Відверто кажучи, про Вірку Сердючку, я майже нічого не знав крім випадково, одним оком побачених  кліпів.

Я мало чого зрозумів та й не дуже намагався розбиратись.  Пам’ятаєте: зібен-зібен ай-лю-лю, повногруда тітка у блискучому лапсердаку та зіркою на голові.  За цю композицію, яка називається Dancing, Вірка (Андрій) зайняла 2 місце на Євробаченні у Хельсинки у 2007 році. З цієї пісні і почався концерт у Річмонді.

Не зразу, але потрохи моє упереджене ставлення до виконавця змінилося на зацікавленість, я намагався зрозуміти секрет його успіху.  Чому упереджене: по-перше я не люблю коли українські виконавці у своїх виступах надають перевагу російській мові, по-друге: мене обурює шароварно-гопацький стиль.

За пів години концерту стало зрозуміло,  що Андрій тому користувався суржиком, що не був певен чи зрозуміє зал українську.  Коли він почув що серед присутніх більшість є з України, то ситуація змінилась.

Взагалі, приємно відмітити, що вистава проходила в постійному взаємному спілкуванні і під кінець вже мало нагадувала традиційну “я співак – ти слухач” схему.  Сам пан Данилко працював дуже завзято, його енергія передалась присутнім.

Молодь танцювала, артисти спускались на долину, найсміліші з залу піднімались на сцену, співали всі хто міг. Андрієві дарували квіти і пляшки з алкоголем. (Цікаво, що Вакарчуку з Океану Ельзи, коли він виступав у Ванкувері дарували квіти та лялькових ведмедиків.)

Колектив, що допомагав Андрію на сцені, також складався з талановитих акторів.  Чого тільки варта співачка Олена Романівська, про яку я певен ми ще почуємо.  Крига недовіри до Сердючки розтопилась і я дурів разом з усіма.

І тут я зрозумів що це не шароварний стиль, Вірка Сердючка є що-завгодно але не ручний напівпридурок , яким можливо його хотіли би бачити за нашим північно-східним кордоном.  Не даремно їхні медіа зірвали його гастролі до Росіі в 2010 році.

Насправді Андрій, через видуманий ним персонаж Вірки Сердючки, робить тільки одне: намагається зняти з нас стрес своїми жартами, феєричними шоу та шокуючим вбранням.  Погодьтеся, що це краще ніж відключатись з допомогою алкоголю або наркотиків. Насміявшись до сліз, я зарядився позитивними емоціями без ніякого похмілля на ранок.

Безпечніше за все було б приєднатись до критиків пана Данилка: і жарти нижче пупа, і пісні ні про що.  Але я не буду, бо життя дуже коротке щоб сприймати його серйозно.  Або як каже Сердючка: не встидайтесь, бо не буде чого згадати.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page