top of page

01

Де знайти безкоштовні продукти харчування та дешеві речі?

Їжа. В Канаді поширена програма, яка називається Food Bank.

Так називають неприбуткові благодійні організації, які збирають продовольчі товари (в тому числі товари, термін зберігання яких добігає кінця) від виробників, торговельних організацій, закладів харчування, приватних осіб та інших постачальників і передає тим, хто цього потребує.

Особливості Food banks у Канаді:
1) тут ви нічого не вибираєте, а берете ті продуктові набори, що дають;
2) кількість їжі залежить від кількості членів сім'ї. Для маленьких дітей іноді видають і спеціальні продукти;
3) кількість відвідувань цих закладів на місяць обмежена (зазвичай раз чи двічі на тиждень, але буває інший графік);
4) ніяких довідок не потрібно для цього, зазвичай вистачає простої реєстрації

Щоб отримати їжу, вам, можливо, доведеться довести, що ви не заробляєте достатньо грошей. Продовольчий банк може попросити вас показати чек на одержання заробітної плати, чек на одержання соціальної допомоги, виписку з банку або податковий кредит на дітей. Вас також можуть попросити надати підтвердження вашої адреси, наприклад, рахунок за електроенергію із зазначенням вашого імені та адреси.

Продовольчі банки не регулюються урядом. В продовольчий банк їжу та гроші жертвують (надають) люди. Пожертвувати може будь-хто. Коробки для пожертвувань у продовольчий банк можна знайти
у продуктових магазинах, церквах, громадських центрах та інших місцях.
Щоб знайти продовольчий банк у вашій громаді, зверніться до Food Banks BC.
Безкоштовна гаряча лінія: 1 855 498-1798
https://www.foodbanksbc.com

Найбільша організація Greater Vancouver Food Bank. Реєстрація обов'язкова, зареєструватись можливо через сайт або безпосередньо у локації роздачі наборів харчування. Після реєстрації клієнти можуть відвідувати одне відділення банку харчування щотижня. Розклад та адреси наведено на малюнку 1.

Greater Vancouver Food Bank також надає дитячі товари для сімей з дітьми віком до 18 місяців (складова суміш/дитяче харчування) та до 36 місяців (підгузки). Діти віком від 2 до 6 років можуть отримувати додатковий пакет снеків раз на місяць.

Б/у речі і безкоштовна їжа 01
bottom of page