top of page

03

Процедура отримання комерційного посвідчення водія

Комерційне посвідчення водія можна отримати за наявності повного місцевого водійське посвідчення (Class 5), або аналогічне іноземне посвідчення.
Для того, щоби отримати комерційні водійскі права Class 1 - Class 4, або доповнення Code 20 Heavy Trailer Endorsement:

1. Отримати довідку про Ваші порушення правил дорожнього руху (т. зв. driver record), з кожної юрисдикції, де ви водили протягом останніх трьох років. Довідка повинна бути виданою не давніше 90 днів, в оригіналі, при потребі - перекладеною сертифікованим ICBC перекладачем.

2. Якщо передбачається водіння засобів з пневматичними гальмами (Code 15 Air Brake Endorsement), необхідно пройти теоретичний курс по пневматичних гальмах. Курс передбачає 16 годин занять, вартість $200 - $300. Цей курс не потрібно проходити тим, хто подається на категорію Class 1, а також тим хто може документально підтвердити досвід водіння з пневматичними гальмами.

3. Пройти необхідні теоретичні тести (до 3-х тестів залежно від категорії, вартість разом $15). При успішному проходженні тестів видається учнівське посвідчення водія відповідною категорії, яке дозволяє їздити з іншим водієм не відповідної категорії на передньому сидінні. За наявності медичних протипоказань перед видачею такого посвідчення може вимагатися проходження медичного обстеження.

4. Для категорії Class 1 необхідно пройти теоретично-практичний курс MELT. Тривалість курсу від 150 годин (8 - 12 тижнів), вартість залежить від автошколи і становить близько $15,000. Цей курс обов'язковий, вийнятки від проходження цього курсу можливі в окремих випадкеах для водіїв, що мали аналогічне посвідчення водія видане іншею провінції Канади.

5. Здати практичний тест водіння. Вартість тесту $40 - $60 залежно від категорії. На цей тест потрібно надати автомобіль, що відповідає категорії (детальні вимоги до типу та завантаження автомобіля уточнюйте в ICBC). Якщо на категорію Class 1, 2 або 3 здавати на автомобілі з автоматичною коробкою передач, посвідчення водія буде мати обмеження на водіння таких автомобілів лише з автоматичною коробкою передач.

6. У разі успішної здачі тесту потрібно сплатити додатково від $17 до $31 (залежно від ситуації) за видачу посвідчення. Видається тимчасове посвідчення водія відповідної категорії.

7. Разом з тимчасовим посвідченням водія видається форма для проходження обстеження в лікаря, яке необхідно пройти протягом 45 днів в сімейного лікаря або в клініці. Варість близько $200, і не покривається медичним страхуванням MSP.

8. Через деякий час після успішного проходження медичного обстеження постійне посвідчення водія у вигляді картки з фото прийде на пошту за адресою проживання.

Комерційне водійське посвідчення 03

Якщо у вас виникло питання, відповідь на яке вам не вдалось знайти на нашому сайті, ви можете заповнити форму натиснувши на кнопку "ASK US". Волонтери нашого сайту постараються в найближчий час знайти відповідь на найпопулярніші питання і додати відвовіді до сайту.

bottom of page