top of page

10

У разі появи симптомів COVID-19

Зверніться до екстренного відділу лікарні або телефонуйте 9-1-1 якщо:

- вам важко дихати
- маєте біль в грудях
- не можете пити
- дуже погано почуваєтесь
- маєте запаморочення

Якщо у вас помірні симптоми, визначте чи вам необхідно проходити тест, пройшовши опитувальник за цим посиланням:
https://bc.thrive.health/covid19/en

У більшості випадків тестування не є необхідних. Проте ви можете скористатися безкоштовними наборами для тестування, які доступні в аптеках.

Якщо у вас помірні симптоми COVID-19 (такі, що не потребують госпіталізації_ та тестування не є необхідним, необхідно перебувати вдома доки ви не почуватиметеся достатньо добре щоби повернутися до звичних занять. Протягом цього часу рекомендується:

- пити багато рідини
- відпочивати
- користуватися зволожувачем або гарячим душем щоби полегшити кашель чи біль у горлі

При температурі можна використовувати ліки, що продаються без рецепту, такі як Тайленол (діюча речовина: ацетамінофен) або Advil (діюча речовина: ібупрофен) для полегшення симптомів

Ви можете зателефонувати в службу HealthLinkBC за номером 8-1-1 для того, щоби поспілкуватися з медичною сестрою. Ця служба доступна на 130 мовах. Якщо сиптоми погірщуються, або не покращуються після 5-6 днів, зателефонуйте за номером 8-1-1, вашому сімейному лікарю, або в центр невідкладної та первинної медичної допомоги (Urgent and Primary Care Centre, UPCC).

Особи, що є особливо вразливими до COVID-19 у зв'язку з певними видами захворювань, а також особи похилого віку, котрі мають визначені хронічні захворювання, можуть отримати терапевтичне лікування від COVID-19 у разі позитивного тесту від COVID-19, якщо звернуться протягом 5 днів від початку перших симптомів. Лікування здійснюється препаратами Paxlovid (таблетки) або Rerndesivir (внутрішньовенні уколи).
Інформація про таке лікування, критерії його призначення та способи запису містяться на сайті:
https://www2.gov.bc.ca/gov/content/covid-19/vaccine/treatments

Джерела:
1. http://www.bccdc.ca/health-info/diseases-conditions/covid-19/if-you-have-covid-19
2. http://www.bccdc.ca/health-info/diseases-conditions/covid-19/self-isolation
3. https://www2.gov.bc.ca/gov/content/covid-19/vaccine/treatments

Вакцинація і правила карантину 10

Якщо у вас виникло питання, відповідь на яке вам не вдалось знайти на нашому сайті, ви можете заповнити форму натиснувши на кнопку "ASK US". Волонтери нашого сайту постараються в найближчий час знайти відповідь на найпопулярніші питання і додати відвовіді до сайту.

bottom of page