top of page

Події 23-го лютого у Ванкувері

Софія Пилипенко (Ванкувер)

Вчора українська громада Ванкуверу знову об’єдналася. В українських церквах відслужили панахиду за героями Майдану. На знак підтримки, було проведено автомайдан та пішу ходу до Української Православної Катедри Пресвятої Трійці, де о 2-ій годині розпочався благодійний концерт українського гурту Нова Хвиля. Впродовж дня, за подіями спостерігали представники місцевих медіа та брали численні інтерв’ю у представників громади.


Надя Стефин, яка брала активну участь в організації заходу, розповіла, що напередодні їй зателефонували з поліції та запропонували допомогу в проведенні автомайдану. Спеціально для українців перекрили частину доріг та міст Cambie. Місцева поліція також супроводжувала колону автівок з українською символікою до студії CBC News, де на активістів вже очікували  ЗМІ. Інша група пішою ходою несла український прапор вулицями Ванкуверу.

Усі зустрілися у приміщенні православного центру при Катедрі Пресвятої Трійці, де разом заспівали український гімн, та о. Роман розпочав офіційну частину заходу молитвою.


Загиблих вшанували хвилиною мовчання після показу відео про Небесну Сотню під супровід лемківської пісні Пливе Кача. Присутній був MP Mark Warawa, запрошений Світланою Комінко. За ініціативи Олександра Ковалевського та Євгенія Гольцова, лідера гурту Нова Хвиля, було проведено благодійний концерт, де заспівали патріотичні українські пісні. Завершили захід виконанням символічної пісні, яку написав Олександр близько 20-ти років тому.

Ми вдячні усім, хто долучився.

Герої не вмирають! Слава Україні!

1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page