top of page

Делегація Міністерства екології та природних ресурсів України побувала у Ванкувері

Матеріали офіційного веб-сайту Міністерства екології та природних ресурсів України


13 березня 2013 року, в ході міжнародного форуму «Methan-Expo 2013», Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков на запрошення оргкомітету форуму та Уряду Канади, виступив під час основного розширеного пленарного засідання «Methan-Expo 2013».

У своїй доповіді Олег Проскуряков, зокрема, відзначив, що в основі формування державної екологічної політики є визнання екологічної безпеки як невід`ємної складової національної безпеки держави.

«Головною ціллю природоохоронної політики України є досягнення оптимального балансу між наслідками розвитку техногенної цивілізації та потенційними можливостями природних ресурсів до самовідновлення», – вважає очільник Мінприроди України .

Олег Проскуряков зазначив, що основними завданнями Уряду України на чолі з Прем`єр-Міністром М.Я.Азаровим в екологічній політиці є стабілізація та покращення стану навколишнього середовища України шляхом інтеграції екологічної політики у соціально-економічний розвиток держави, впровадження екологічно збалансованої системи природокористування та збереження природних екосистем. Стратегічні завдання Уряду України повністю відповідають ключовим принципам сталого розвитку, задекларованим ООН.

Міністр Олег Проскуряков також поінформував високе зібрання про значний прогрес, який було досягнуто Україною в питанні подолання наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, подякувавши за внесок представників країн-донорів. Окремо Міністр екології та природних ресурсів України відзначив прогрес нашої держави в процесі адаптації національного законодавства та практики у сфері екології та природокористування у відповідності до міжнародних зобов`язань України. Олег Проскуряков також поінформував аудиторію стосовно проблематики зменшення у найближчій перспективі зовнішньої енергозалежності України.

«Диверсифікація джерел енергопостачання – один з пріоритетів Уряду та одне з ключових завдань, поставлених Президентом України Віктором Януковичем», – наголосив міністр.

В цьому контексті наразі оновлюється Національна енергетична стратегія на період до 2030 року, яка передбачає серед іншого забезпечення незалежності регулювання та створення стимулів для підвищення енергоефективності. Програма ж економічних реформ на 2010-2014 роки, що реалізується Урядом України акцентує увагу на залученні іноземних інвестицій, досягненні прозорості та посиленні конкуренції у галузі енергетики.

В контексті інвестиційного співробітництва Міністр запросив канадський уряд і компанії більш активно розглянути можливість приходу на український енергетичний ринок, особливо у сегмент альтернативних джерел енергії та газу.

•••

13 березня 2013 року, в рамках робочого візиту Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова до Канади відбулася його зустріч з Міністром екології провінції Британська Коламбія Тері Лейком. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи налагодження співпраці між Міністерством екології та природних ресурсів України та Міністерством навколишнього середовища Британської Коламбії у таких сферах, як обмін досвідом щодо очищення води, збереження природного розмаїття, заходи по зменшенню техногенного впливу на навколишнє середовище.

Окремо керівники двох міністерств обговорили питання розвитку такого напряму інвестиційної політики, як «зелені інвестиції» з огляду на значні напрацювання у цій сфері канадської сторони та можливості використання цього досвіду для України.

•••

На запрошення Міністерства навколишнього середовища Канади, делегація Мінприроди України на чолі з Міністром Олегом Проскуряковим відвідала національний парк Капелано (Capelano), розташований у північному передмісті Ванкуверу.

Річковий регіональний парк Капелано – один з 21 національного парку Канади, розташований навколо річки Капілано, яка є одним з основних джерел постачання питної води для міста Ванкувер. Під час відвідання національного парку делегація була ознайомлена з комплексом природоохоронних заходів, що здійснюється Міністерством навколишнього середовища Канади, а також очисними спорудами та технологією очистки питної води, що застосовується в цьому регіоні.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page