top of page

03

Що краще купувати

Зараз не час для "понтів". Так, у вас можуть розбігатися очі від можливостей, навіть теперішнього ринку машин з пробігом, що сильно піднявся у цінах. У Ванкувері автомобілі практично не іржавіють, зберігаються в хорошому стані довго, і у вас ймовірно буде спокуса схопити двадцятирічний "чорний бумер", як у кіно, за дуже кумедні гроші. Не робіть цього. Не виключено, що вам пощастить, але якщо ні, то "приїхали" - запчастини та сервіс на німецькі авто дуже дорогі. Плюс дорогий 91 бензин.

Дивимося японців, корейців та деяких представників американського автопрому:
- Toyota Matrix/Pontiac Vibe - обидві автоівки на платформі Toyota Corolla, але в стилі кросовера, більш високі та зручні. Мають репутацію дуже надійних.
- Honda Civic/Accord, Toyota Corolla/Camry - теж надійні, але часто їх продають набагато дорожче, знову таки завдяки їх популярності.
- Honda Fit - надмістка з маленьких машин, її задні сидіння складаються у двох площинах, дозволяючи вмістити великі коробки, коляску, обладнання
- Suzuki Swift, Toyota Yaris, Toyota Echo, Kia Rio, Hyundai Accent
- Suzuki SX4 - є у вигляді седана і хетчбека, деякі моделі хетчбеків мають виключно повний привід. Ця машина теж надійна і економна, особливо з механічною коробкою. На ній можна працювати, їздити на природу влітку, та на лижі взимку. Непогано впорається з легким або середнім бездоріжжям.
- Mazda 3
- Chevrolet Cruze и Sonic(1.8 л атмосферний двигун більш надійний ніж 1.4 турбо, наскільки мені відомо)
- Ford Focus после 2011 года/Ford Fiesta краще купувати з механічною коробкою. Автоматична dual clutch Powershift трансмиссія має свої “приколи”.
- Окрему увагу хочу приділити Hyundai Elantra Touring. Саме Touring. Вона у формі універсала, дуже містка (навіть для невеликих предметів меблів), і базується на європейській платформі, яка краща за інші види. Хронічних проблем не має – надійне та практичне авто.

Деякі двигуни в інших Хюндаях та Кіях мали заводські дефекти якості складання, 2.0 та 2.4 літра. Вивчіть питання глибше, якщо розглядатимете такий варіант.

Якщо дивитеся Субару, дуже бажано зробити інспекцію у механіка, якщо немає доказів, що змінювали прокладку головки циліндрів (head gasket) - дуже поширена і дорога у ремонті проблема.
Якщо дивіться кросовери/SUV, то найнадійніші варіанти: Toyota RAV4, Honda CRV, Mitsubishi Outlander/RVR. Навіть із пробігом добре за 200 тис їздитимуть, якщо машину доглядали.

Закохані у природу та бездоріжжя, але при цьому хочете SUV, який не ламається і не витрачає бензин? Спробуйте знайти Suzuki Grand Vitara чи Chevrolet Tracker. Рамні, з нижчою (4х4 low), компактні, надійні та невибагливі. Є 4 та 6 циліндрові версії. Сюди можна додати Suzuki XL7 - довша база, 7 місць. Хоча в цьому випадку витрата бензину вже значно більша.

Покупка авто до $5000 03

Якщо у вас виникло питання, відповідь на яке вам не вдалось знайти на нашому сайті, ви можете заповнити форму натиснувши на кнопку "ASK US". Волонтери нашого сайту постараються в найближчий час знайти відповідь на найпопулярніші питання і додати відвовіді до сайту.

bottom of page