top of page

02

Що робити, якщо пошук на сайтах в Інтернеті не приносить успіху?

Причина може бути в тому, що в Канаді існує дуже великий ринок «прихованих вакансій», або hidden job market- це коли більшість вакансій не публікується в відкритому доступі.

Згідно даних деяких джерел ця цифра буває більше ніж 50%. Причини такого явища в тому, що в Канаді дуже цінуються рекомендації, соціальні зв’язки, та професійний нетворкінг.
Тому, якщо десь відкривається вакансія, спочатку намагаються шукати серед внутрішніх кандидатів та по рекомендаціям серед колег, партнерів чи знайомих. В такому випадку, людина рекомендує фахівця на позицію зі свого оточення.

!!! Рекомендація кандидата на посаду не гарантує працевлаштування. Це гарантує тільки те, існує більша ймовірність що кандидата запросять на інтерв’ю, якщо резюме відповідає опису вакансії.
Але потім все в руках кандидата під час інтерв’ю довести те, що саме він-вона буде найкращим на цій позиції.

“Hidden job market” спрощує пошук кандидатів для ейчара, тому що їй-йому надають тільки перевірених кандидатів, що дійсно мають досвід роботи в тій чи іншій спеціальності. Тоді як публікація вакансії у відкритому доступі може привести к отриманню 1000 резюме від кандидатів без досвіду чи з нерелевантним досвідом.

Якщо у вас виникло питання, відповідь на яке вам не вдалось знайти на нашому сайті, ви можете заповнити форму натиснувши на кнопку "ASK US". Волонтери нашого сайту постараються в найближчий час знайти відповідь на найпопулярніші питання і додати відвовіді до сайту.

bottom of page