top of page

05

Лист із запитом щодо житла

ПРИКЛАД ЛИСТА

"Доброго дня, Серж і Анетта. Я побачила вашу пропозицію в групі/знайшла ваш контакт на сайті ОООООО. Ми - маленька українська сім'я, і ​​ми шукаємо безкоштовне житло у Відні або найближчих околицях мінімум на 4 місяці. Я, Марина, 35 років, мама спокійного і тямущого хлопчика 7 років. Зараз ми в Україні, але плануємо виїжджати одразу, як знайдемо куди. У нас звичайний графік дня – лягаємо і встаємо рано. Ми здорові, регулярно перевіряємо здоров'я та стежимо за ним. Я трохи говорю англійською, але не знаю німецької мови, і планую її вчити. Ми дуже любимо домашніх тварин, якщо вони у вас є супер. Також було б чудово, якщо у сім'ї є діти. Моє хобі – організація дитячих майстер-класів та домашній декор. Ми економні і розуміємося на сортуванні відходів.
У Києві я працювала у готелі/ресторані/торговому центрі 12 років. І після переїзду я планую вийти на роботу в найближчі пару тижнів, тому що маю досвід покоївки/працівника магазину/в кафе. Щойно дохід буде стабільним і я підучу мову, ми знімемо житло і переїдемо. Харчування ми готуємо самі, зазвичай це проста корисна їжа. Я можу пригощати вас українськими стравами та познайомити із традиційною їжею. Також я готова розділити рахунки за комунальні послуги."

Що можна додати до листа?

Добре б вказати, які у вас плани на перебування дітей під час роботи дорослих, або запитати пораду у господарі. Напишіть, що ви готові обмінятися контактами та соціальними мережами, якщо вас можуть прийняти. Можете вказати один зі своїх профілів, а якщо у вас немає профілю, але є статті в інтернеті або про вас на сайті компанії - уперед.
Наприкінці листа необхідно висловити свою подяку про те, що мешканці країни в принципі допомагають біженцям. А також запитати пораду, якщо вони вже зайняті і вони приймають біженців, чи не знають вони когось, хто може допомогти, наприклад, їхні сусіди чи колеги. Можливо, у них поряд живуть пенсіонери, які не користуються інтернетом та соціальними мережами, але їм хотілося б допомогти. І ще раз подякуйте.

Отримуйте листи та пишіть відповіді.

Обов'язково дякуйте людині в будь-якому випадку! 90% тих, кому ви написали, дадуть відповідь. З тим чи іншим результатом. Пишіть подяку за відповідь та турботу та уточнюйте, що шукатимете далі, є ще час. Якщо вам дали будь-які контакти тих, хто міг би прийняти, пишіть цій сім'ї такий самий лист, як у прикладі, уточнивши спочатку, хто дав вам контакт. Як правило, такі контакти вже довіреніші, але не забувайте гуглити.

Якщо у вас виникло питання, відповідь на яке вам не вдалось знайти на нашому сайті, ви можете заповнити форму натиснувши на кнопку "ASK US". Волонтери нашого сайту постараються в найближчий час знайти відповідь на найпопулярніші питання і додати відвовіді до сайту.

bottom of page